Blusmiddelen

Een kleine brand is vaak goed te bestrijden met de blusser die voorhanden is. Bij Safety Company Friesland kun je terecht voor advies over de verschillende soorten blusmiddelen waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de slanghaspel, schuimblusser, CO2- blusser, poederblusser en blusdeken. Welke blusser gebruik je waar en wanneer? De experts van Safety Company Friesland helpen je op weg. Wij hebben immers bijna twintig jaar ervaring als bevelvoerders bij de lokale brandweer! Je kunt ons inschakelen voor:

 • Brandblussers kopen;
 • Brandblusser leasen;
 • Keuring blusmiddelen;
 • Onderhoud blusmiddelen.

Brandblussers kopen

Onze experts uit het veld gaan graag met je in gesprek om na te gaan met welk blusmiddel jouw organisatie of instantie het meest geholpen is. Wij geven uitgebreid advies over welke brandblusser het beste waar in het pand beschikbaar kan zijn en waarom. Natuurlijk verzorgen wij ook de plaatsing en montage, zodat jij nergens omkijken naar hebt. Wij leveren onder meer:

 • Brandslanghaspels;
 • Schuimblussers;
 • CO2- blussers;
 • Poederblussers;
 • Blusdekens;
 • Second life brandblussers voor een schappelijke prijs, in nieuwstaat en net gekeurd.

Blusmiddel leasen

Wij geven jou graag een duidelijk overzicht in de kosten om brandblussers aan te schaffen. Mocht dit budgettair beter bij jullie passen, dan kan er ook gekozen worden voor ons lease-concept. Je hoeft dan geen blusser te kopen, maar sluit een contract af voor de duur van vijf jaar. In deze tijd heb je altijd een middel voorhanden en hoef je je geen zorgen te maken om reparatie of onderhoud. Alles wordt voor je geregeld! Het blusmiddel wordt jaarlijks (kosteloos) gekeurd en iedere vijf jaar vervangen.

REOB-gecertificeerde keuring blusmiddelen

Elk jaar vindt de REOB-gecertificeerde keuring van de blusmiddelen plaats. Wij gebruiken een gratis klantenportal genaamd Keuren online. Hierin is precies te zien wanneer de keuring nodig is. Ook kun je hierin terugvinden wat de historie van de brandblusser is en welke kosten met de keuring en het onderhoud gepaard gaan. De keuring wordt uitgevoerd door onze brandexperts en zijn volgens de REOB-richtlijnen. Zo ben je gegarandeerd van veilige REOB-gecertificeerde blusmiddelen waar je weer een jaar op kunt vertrouwen!

REOB-gecertificeerd onderhoud blusmiddelen

Eens in de aantal jaar is er groot onderhoud nodig aan de brandblussers. Ook hiervoor kun je bouwen op Safety Company Friesland. In ons gratis klantenportal Keuren online kun je precies zien wanneer het onderhoud staat ingepland. Zodra de datum aanbreekt, komt een van onze experts op locatie langs om het REOB-gecertificeerd onderhoud aan de blusmiddelen uit te voeren.

Up-to-date inzicht in REOB-keuringen

Als je wilt, kun je alles rondom brandveiligheid aan ons uit handen geven: van cursussen tot onderhoud van materialen zoals blusmiddelen, noodverlichting en AED’s. Onze professionele keuringssoftware keuren online houdt schematisch bij wanneer er keuringen en onderhoudsmomenten nodig zijn. Wanneer er zo’n moment in zicht is, wordt er een alert gegeven. Als je ervoor kiest om ons in te schakelen voor onderhoud dan heb je:

 • De zekerheid dat wij tijdig afspraken met jou inplannen om de blusmiddelen en AED’s te keuren en onderhouden volgens de REOB-richtlijnen.
 • Het gemak van volledig verzorgde keuringen en onderhoud, zonder dat je aan een onderhoudscontract vast zit.
 • Toegang tot ons gratis klantportal waar je inzicht hebt in de leeftijd van de materialen, de historie en de timing van het onderhoudsmoment. Dat bieden wij jou aan als service, omdat wij zo de veiligheid op de werkvloer goed kunnen waarborgen.

Advies op maat?

Neem contact met ons op als je ondersteuning kunt gebruik bij een of meerdere van de diensten die wij bieden op het gebied van brandveiligheid. Wij helpen je graag waar nodig en geven altijd een advies op maat!


Vraag hier een vrijblijvende offerte aan

Contact